Voor wie?

Ik richt me vooral op de behandeling van vrouwen, baby's en kinderen. In mijn visie wordt het zaadje van gezondheid geplant op het moment van conceptie. Of wellicht al even daarvoor. Het idee om zwanger te worden kan gepaard gaan met verschillende emoties en hoe je je voelt tijdens de zwangerschap heeft invloed op je kleintje. Door op deze momenten goed voor jezelf te zorgen, creëer je als het ware een optimale voedingsbodem waar je kindje zijn of haar hele leven lang de vruchten van plukt. Graag draag ik hier als osteopaat mijn steentje aan bij door te zorgen dat je fysiek lekker in  je vel kan zitten.

Behandeling

Een intake duurt 60 minuten. Voor kinderen en baby’s is dit 45 minuten. Eerst krijg je een uitgebreid vraaggesprek over de algemene toestand van je gezondheid.
Vervolgens kleed je je uit tot op het ondergoed. Daarna doe ik een uitgebreid onderzoek van het hele lichaam (niet enkel waar de klachten zitten). Hiermee worden regio's die minder goed bewegen opgespoord. Tijdens een eerste consult volgt er ook al een behandeling. Volgende behandelingen duren 45-60 minuten, of voor zwangeren 30 minuten. Naast een behandeling worden er ook dikwijls adviezen gegeven. Zoals aanbevelingen over voeding, beweging en leefstijl. Drink na een behandeling genoeg water. Het kan namelijk zo zijn dat je wat vermoeid bent of spierpijn krijgt.

Welke klachten

Je kunt bij de osteopaat dus terecht met verschillende klachten. Ook kun je voor een check-up komen. Bijvoorbeeld voor, tijdens of na je zwangerschap. Hieronder enkele voorbeelden met klachten die veel voorkomen in mijn osteopathie praktijk.

Met baby’s en kinderen kun je bij de osteopaat terecht met:

- slecht slapen
- het hebben van een voorkeurshouding
- als je baby's veel huilt
- refluxklachten
- darmkrampjes
- het niet goed lopen van borstvoeding
- zuig/slikproblemen
- kinderen met gedrags- of leerproblemen
- problemen met de motoriek, zoals niet kruipen of een onhandige motoriek
- buikpijn
- kaakproblemen
- terugkerende bijholte/oorontstekingen

Verder behandel ik volwassenen met onder andere:

- pijn en/of klachten gerelateerd aan de menstruatie
- klachten tijdens de zwangerschap
- problemen met zwanger worden
- maag en/of darmklachten
- hoofdpijn
- pijn na keizersnede
- uitstraling/tintelingen in de ledematen
- incontinentie
- check-up voor, tijdens of na een zwangerschap
Twijfel je of je bij mij terecht kunt met je klachten? Stuur me gerust een berichtje dan kijk ik of ik wat voor je kan betekenen!