Voor wie?

Iedereen van jong tot oud kan bij Julie Crousen Osteopathie terecht voor een behandeling. Osteopathie is een therapie die voor vele mensen geschikt is. Baby’s en kinderen hebben er vaak baat bij omdat bewegingsverliezen eventuele groei kunnen beperken. Ook sporters kunnen vaak geholpen worden door osteopathie, voornamelijk bij terugkerende blessures.

Behandeling

Een eerste behandeling duurt gemiddeld 60 minuten (korter voor kinderen en baby’s) en begint met een uitgebreid vraaggesprek over uw algemene gezondheidstoestand. De klachten of afwijkende zaken die in verschillende systemen naar voren komen kunnen aanwijzingen zijn voor in welk deel van het lichaam zich de oorzaak van uw klacht bevindt.
Vervolgens kleedt de patiënt zich uit tot op het ondergoed. De osteopaat doet een uitgebreid onderzoek van het gehele lichaam (niet enkel de klachtenzone) en spoort de bewegingsverliezen op. Aan de hand van wat er hier wordt gevonden wordt de behandelstrategie bepaald die de komende behandelingen wordt aangehouden. Vervolgbehandelingen duren 45-60 minuten. Naast een behandeling worden er ook dikwijls adviezen gegeven ten aanzien van voeding, beweging en levenshygiëne.

Welke klachten

U kunt bij de osteopaat terecht met een grote verscheidenheid aan klachten. Er wordt volop onderzoek gedaan naar de effectiviteit van osteopathie bij bepaalde klachten, met goede resultaten. Hieronder enkele voorbeelden met klachten die veel voorkomen in de osteopathie praktijk. Mocht u klacht er niet tussen staan, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen om te vragen of ik iets voor u kan betekenen:

- nekklachten
- rugklachten
- klachten aan andere gewrichten: heup, knie, voet, schouder, elleboog, pols
- maag of darmklachten
- hoofdpijn
- pijn na operaties
- pijn of klachten gerelateerd aan de menstruatie
- uitstraling/tintelingen in de ledematen
- whiplash
- chronische vermoeidheid
- incontinentie
- terugkerende bijholte/oorontstekingen

Specifiek voor baby’s en kinderen

- slaapproblemen
- voorkeurshouding
- huilbaby
- refluxklachten
- darmkrampjes
- zuig/slikproblemen
- gedrags/leerproblemen
- problemen met de motoriek
- buikpijn
- kaakproblemen