Zwangeren

Osteopathie helpt bij klachten tijdens de zwangerschap. Door te kijken naar het hele lichaam werkt osteopathie ondersteunend tijdens de zwangerschap. Zo wordt er gezorgd dat het bekken soepel beweegt en het middenrif genoeg ruimte krijgt. Enkele voorbeelden van klachten zijn bekkenpijn, pijn aan het stuitje, lage rug klachten of hoofdpijn. Ook zonder klachten kun je bij een osteopaat ervoor zorgen dat je zwangere lichaam in optimale conditie blijft.

Baby's

Een bevalling is een heftige gebeurtenis. Deze verloopt helaas niet altijd ideaal. Een zeer lange of juist zeer snelle bevalling kunnen van invloed zijn op de baby. Ook het gebruik van een vacuum laat vaak zijn sporen na. Waar hij/zij in de baarmoeder nog in alle rust en veiligheid kon groeien en ontwikkelen is dat nu wel even anders. Spanningen in het lijfje van de baby zorgen ervoor dat de ontwikkeling niet helemaal soepel verloopt. Dit kan weer klachten opleveren zoals overmatig huilen, reflux of slaapproblemen.

Je baby hoeft niet perse klachten te hebben. Baby's zijn vanaf dag 1 welkom voor een check-up zodat de rest van zijn of haar groei en ontwikkeling optimaal kan verlopen!

Kinderen

Ook voor oudere kinderen is het belangrijk dat ze lekker in hun lijfje zitten. Ze moeten immers nog veel groeien. Blijven ze hangen in een groeisprongetje? Hebben ze extreem veel driftbuien? Lukt de concentratie niet helemaal goed? Neem dan zeker contact op. Ook voor leer- of gedragsproblemen kan osteopathie veel betekenen.

Ik heb de cursus "Geïntegreerde Technieken" gevolgd. De laatste twee blokken hiervan zijn specifiek gericht zijn op de behandeling van baby's en kinderen. Deze cursus kijkt naar embryonale groeibewegingen die in het babylijf zitten (en overigens nog steeds in elke mens). Deze moeten soepel kunnen verlopen. Door deze te optimaliseren wordt je baby niet meer geremd in zijn groei en ontwikkeling. Zo zullen ongemakken dus ook afnemen.

Op de afbeeldingen hieronder krijg je een idee van hoe een behandeling eruit ziet.