Ongemakken tijdens de zwangerschap zoals bekkenpijn, pijn aan het stuitje, lage rug klachten of hoofdpijn kunnen met osteopathie vaak verlicht worden. Door te zorgen dat de lage rug en het bekken symmetrisch bewegen en er geen dysbalansen zijn in de spierspanning kunnen de klachten tot een minimum beperkt worden. De osteopaat kijkt naar de beweeglijkheid van diverse gebieden in het lichaam om zo de optimale beweeglijkheid te verkrijgen.

Osteopathie kan bij baby's en kinderen effectief zijn voor diverse klachten. Een bevalling is een heftige gebeurtenis en verloopt niet altijd ideaal. Zo kan een kind lang vastzitten in het geboortekanaal, heel snel geboren worden of moeten er hulpmiddelen zoals een vacu├╝mpomp gebruikt worden. Dit heeft invloed op het lichaam van de baby. Waar hij/zij in de baarmoeder nog in alle rust en veiligheid kon groeien en ontwikkelen is dat nu wel even anders. Door de bevalling en allerlei andere nieuwe invloeden kunnen bepaalde zaken in het lijfje van de baby blokkeren waardoor de ontwikkeling niet meer zo soepel verloopt. Dit kan weer klachten opleveren zoals overmatig huilen, reflux of slaapproblemen. Het is dan belangrijk om na te kijken of alle structuren van het lichaam soepel kunnen bewegen en dus niet geremd worden in hun groei en ontwikkeling.

Uw kind hoeft niet perse klachten te hebben en is vanaf dag 1 welkom voor een check-up zodat de rest van zijn of haar groei en ontwikkeling optimaal kan verlopen!

Julie Crousen heeft de cursus "Geïntegreerde Technieken" gevolgd, waarbij de laatste twee blokken specifiek gericht zijn op de behandeling van baby's en kinderen. Deze technieken zijn speciaal voor baby's ontzettend effectief. Er wordt uitgegaan van de embryonale groeibewegingen die in het babylijf zitten (en overigens nog steeds in elke mens) en die soepel moeten kunnen verlopen. Door deze te optimaliseren wordt de baby niet meer geremd in zijn groei en ontwikkeling en zullen ongemakken dus ook afnemen.